De wonderen van onze profeet

Onze profeet Mohammed (vrede zij met hem) heeft vele wonderen laten zien, om te bewijzen dat hij door Allah als een profeet is gezonden.

Enkele voorbeelden van deze wonderen zijn: 

  1. Op een dag was het namiddag gebed (asr) aangebroken. Maar onze profeet kon geen water vinden om zich te reinigen. Hierop brachten ze een watervat naar onze profeet met een beetje water erin. Onze Profeet (vrede zij met hem) stak zijn hand in het watervat en er begon water tussen zijn vingers naar boven te gutsen (spuiten). Dat bleef voortduren totdat een gemeenschap van wel driehonderd mensen daarmee de rituele wassing had verricht.
  2. Onze Profeet (vrede zij met hem) sprak naar zijn gemeenschap door op een boomstronk van een dadelboom te staan in de moskee van Medina. Toen het aantal moslims begon te vermeerderen, liet de Profeet een 3- stappige minbar bouwen om vanuit een hogere plaats te praten. Op een vrijdag, toen onze Profeet de preek van deze 3-stappige minbar begon te lezen, begon de boomstronk van de dadelboom die aan de andere kant was gelegen, te huilen als de schreeuw van een kameel, die door zijn welp was verlaten. Dat kwam omdat hij van de profeet (vrede zij met hem) gescheiden was. Onze Profeet zag dit, daalde van de 3-stappige minbar naar beneden en omhelsde de boomstronk. En de boomstronk stopte met huilen.
  3. Op een nacht, anderhalf jaar geleden vóór de hidjra, werd profeet Mohammed (vrede zij met hem) van Masjid al-Harām naar Masjid al-Aksā Vandaar steeg de Profeet samen met Jibrīl/Cebrāīl naar de hemel. Masjid Al- Haram is in Mekka en Masjid Aksa bevindt zich in Quds (Jeruzalem). Deze reis, die onze Profeet op verzoek van Allah heeft gemaakt is een gebeurtenis die geen gelijke heeft in het heelal: ze heeft in een zeer korte tijd plaatsgevonden. Deze gebeurtenis is een teken van de oneindige macht van Allah. Deze gebeurtenis wordt het “isrā en mi‘rādj” genoemd en is één van de wonderen van profeet Mohammed.
  4. Het grootste en voortdurende wonder van onze Profeet is de Koran. De Koran omarmt de zielen en geeft vrede aan de harten. De Koran bevat talloze wijsheden en heeft een grote betekenis, hij heeft de principes gebracht voor de gelukzaligheid van mensen.

De Koran is een uniek wonder, dat alle tijdperken verlicht met de wetenschappelijke feiten welke hij vermeldt.