De dood

Allah, Die de mens uit het niets heeft geschapen en de mens doet leven, heeft ook bepaald hoelang de mens zal leven. Het menselijke leven is een beperkte tijd, vanaf de geboorte tot aan de dood. De dood is de tijd wanneer het leven eindigt en een eind komt aan het wereldse leven.

Allah heeft bepaald hoelang iedereen zal leven en op welke tijd iedereen zal sterven. Allah heeft bepaald waar en hoe iedereen zal sterven. Wat de oorzaken voor de dood ook moge zijn, de dood is één en verandert niet. De mens sterft wanneer de dood op een gegeven moment komt. De dood verandert niet. Dat vertelt de Almachtige Allah in de Koran als volgt:

“Wanneer hun tijd komt, kunnen zij geen moment uitstellen of bespoedigen.” (Al-Nahl, 61)

Onze taak is om onze gezondheid te beschermen. We dienen ons te weerhouden van het verrichten van de dingen die onze levens in gevaar kunnen brengen en onze tijd niet te verspillen in deze beperkte wereld. Werk voor deze wereld alsof je nooit zal sterven, werk voor het Hiernamaals alsof je morgen zult sterven.

De mens moet zijn taken op tijd verrichten omdat hij niet weet wanneer zijn leven zal worden beëindigd, hij moet dat niet overlaten aan de toekomst.